Kiliaan Jewelry, toevallige ontmoetingen

Heb jij dat ook, dat je iemand tegenkomt en dan gefascineerd bent door het sieraad dat diegene draagt?

Ik heb altijd de neiging om op die persoon af te stappen en het sieraad van dichtbij te bekijken. Het draait bij mij altijd uit op een goed gesprek, ik kan mijn passie voor mineralen en edelstenen gewoon niet verborgen houden.

Ik begin te sprankelen en wil er alles over weten. Mensen vinden het ook leuk als ik de naam, geschiedenis en herkomst van hun mineraal of edelsteen vertel, vaak weten ze dat niet.

De kleur, uitstraling en glans kunnen je het gevoel geven dat de steen leeft. Bepaalde edelstenen zoals de smaragd en granaat kunnen insluitsels hebben die een wereld op zich vormen. De agaat en de jaspis zijn door hun kleuren en tekeningen ware kunstwerkjes. Het bijzondere van deze stenen is dat iedereen er zijn eigen schilderij in ziet. Geen een is hetzelfde, dit maakt elk sieraad zo uniek.

Vaak zijn het de edelstenen en mineralen die als eerste opvallen. Goed ontworpen sieraden maken het geheel compleet.

Gelukkig zijn edelstenen en mineralen nu veel betaalbaarder dan vroeger. Het is wel zo dat je voor een mooie en bijzondere kwaliteit meer betaalt. Als wij edelstenen en mineralen inkopen letten wij altijd goed op dat wij de beste kwaliteit kiezen. We willen zo dicht mogelijk bij de natuurlijke edelsteen of het mineraal blijven. 

Door mijn opleiding bij het Gemological Institute of America (GIA) ben ik als gecertificeerd edelsteenkundige kritisch op alle stenen die door mijn handen gaan. 

Heb je een wens voor een bepaalde edelsteen of mineraal en zie je het niet op onze site? Laat het mij dan weten. Als we het niet hebben, ga ik er graag voor je naar op zoek zodat jij het sieraad krijgt dat je wilt. Stuur een e-mail naar [email protected]. Ik beantwoord je vraag graag.

Tot snel,
Laetitia