De zoektocht naar een tiara voor de Duchess

Welke tiara wordt het?

In het Verenigd Koninkrijk, en ver daarbuiten, wordt al maanden gespeculeerd: welke tiara krijgt Meghan Markle in bruikleen van koningin Elizabeth. De Britse koningin heeft veel bijzondere tiara’s en een klein deel daarvan wordt tijdens bijzondere gelegenheden uitgeleend, de bruiloft van haar kleinzoon is daar een van. Zou de Strathmore Rose tiara een optie kunnen zijn? Of de Spencer tiara? Of wordt er misschien een voor haar gemaakt?
 

De Cartier Halo tiara

Kate kreeg voor haar trouwdag de Scroll tiara (ook bekend onder de naam Cartier Halo tiara) te leen en de kans is groot dat Meghan op haar trouwdag ook een ingetogen flonkerend modelletje tot haar beschikking krijgt.

Los van koninklijk protocol

Voor de keuze van een tiara bestaat geen vastomlijnd protocol. Alhoewel historisch gezien er wel een neiging is om voor een tiara met een bloemmotief te kiezen. Maar ingetogen of niet, wel of geen bloemmotief alle tiara’s van de Britse koningin zijn wonderschoon en bestemd voor een zeer selectief gezelschap; aanstaande, koninklijke hoofden. Maar dat beantwoordt nog steeds niet de vraag: welke tiara past het beste bij Meghan. Heb jij een idee? Laat het ons weten, onder de winnaars verloten we een zilveren armband met een grachtenpandje.

Natuurlijk helpen we jullie een beetje. De komende vier weken bloggen we over een aantal tiara’s. Het wil natuurlijk niet zeggen dat het een van deze wordt maar het zijn de tiara’s waar in de Britse pers het meest over gesproken wordt.  

 

We beginnen met de Strathmore Rose tiara

Misschien wel de meest passende tiara voor een boho meisje dat gravin wordt. Deze guirlande van wilde rozen (gemaakt van prachtige diamanten) is een tiara die al stamt uit  eind 19e eeuw. De koningin-moeder, geboren als Lady Elizabeth, heeft de Strathmore Rose tiara van haar ouders gekregen toen ze in de koninklijke familie trouwde.

Ondanks Lady Elizabeth, in die tijd tenminste, niet voor de troon was voorbestemd, besloot haar vader, graaf van Strathmore en Kinghorne dat de nieuwe gravin een nieuwe tiara moest krijgen. Deze mooie, verfijnde tiara is in 1920 aangekocht maar waarschijnlijk al aan het eind van de 19e eeuw ontworpen en gemaakt.

Meghan’s lievelingsbloem is de pioenroos en ongetwijfeld is voor deze bijzondere bloem een belangrijke rol weggelegd. Persoonlijk denk ik dan ook dat deze diamanten bloemenkrans een grote kanshebber is om op 19 mei op Meghan’s hoofd te prijken. Maar er zijn meer kanshebbers…


Welke tiara denk jij dat Meghan Markle draagt?

Als je denkt dat jij weet welke tiara Meghan Markle op haar trouwdag draagt, e-mail dan jouw antwoord voor 19 mei 2018 naar: hello@NJAmsterdam.nl en maak kans op een zilveren armbandje met een gevelhuisje. De armband wordt onder de prijswinnaars verloot.

Geen producten gevonden...